Борење

БОРЕЊЕ

ПЕЛИВАНСКИ КЛУБ БЕЛАСИЦА – Костурино


Претседател: Кнежевик И. Милан
Формиран: 1999 годинаПрограмски активности и цели на клубот се:
-Афирмирање на традиционалното пеливанско борење како голема народна традиција во струмичкиот регион и пошироко
-Афирмирање на традиционалното пеливанско борење особено меѓу младите и спроведување на потребните тренажни процеси кај своето членство
-Да организира и учествува на турнирски спортски манифестации т.е. натпревари во организација на федерацијата за пеливанско борење на Македонија со домашен и меѓународен карактер.

БОРЕЧКИ КЛУБ ИЗВОР


Формиран: 1963 година
Успеси: Боречкиот клуб Извор се натпреварувал во државната лига на поранешна Југославија. Шампион на Југославија во 1988, а сега се натпреварува во 2-ра Македонска лига (Турнирски систем)


© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544