Програма за урбанизација


Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2012 година.

PROGRAMA_UP2012.PDF
[превземи]Programa2012_gradeznozemjiste_rm.pdf
[превземи]

 

Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2011 година.

PROGRAMA_UP2011.PDF
[превземи]

 

Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2010 година.

PROGRAMA_UP2010.PDF
[превземи]


Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2009 година.

PROGRAMA_UP2009.PDF
[превземи]


Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2008 година.

PROGRAMA_UP2008.PDF
[превземи]


Иницијативи од граѓани за измени во постојните и
донесување на нови Урбанистички планови


Согласно со позитивните законски прописи урбанистичкото планирање е транспарентен процес во кој е пожелно да има поголема вклученост на граѓаните.

Формулар за измена на постојните и донесување на нови урбанистички планови.


INICIJATIVA.PDF
[превземи]

За да можете да ги читате документите потребно е да имате инсталирано Adobe Acrobat Reader. Доколку немате инсталирано, истиот можете да го превземете од официјалната веб страна на Adobe.

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544