2009-5-6


17.05.2009 | Оддржана акцијата „Младите поблиску и побезбедно во планина“
На ден 17.05.2009 се одржа акцијата „Младите поблиску и побезбедно во планина“ организирана од Планинарско Еколошко Друштво Еделвајс од Струмица, а подржана од Општина Струмица. Во истата акција учество зедоа учениците од Основното училиште „Никола Вапцаров“ од Струмица..

 

На ден 17.05.2009 се одржа акцијата „Младите поблиску и побезбедно во планина“ организирана од Планинарско Еколошко Друштво Еделвајс од Струмица, а подржана од Општина Струмица. Во истата акција учество зедоа учениците од Основното училиште „Никола Вапцаров“ од Струмица. Во оваа акција учествуваа вкупно 170 ученици од 5-то до 8-мо одделение од ОУ Никола Вапцаров кои ги посетија Колешинските водопади.
На акцијата беа презентирани дел од алпинистичките активности на ПЕД Еделвајс.
Целта на акцијата е младите да се запознаат со убавините на Струмичкиот регион и да научат како треба да се однесуваат кога се во планина.

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544