2009-5-4


15.05.2009 | Струмица беше дел од матурската парада.
Над 1.400 матуранти од Скопје, Велес, Охрид, Струмица, Радовиш и Валандово денеска точно напладне на градските плоштади, трета година по ред, истовремено танцуваа квадрил. Матурантите од трите средни училишта (околу 360) од општина Струмица, се приклучија кон меѓународната манифестација „Матурска парада 2009“. Матуранти од неколку европски држави ...

Над 1.400 матуранти од Скопје, Велес, Охрид, Струмица, Радовиш и Валандово денеска точно напладне на градските плоштади, трета година по ред, истовремено танцуваа квадрил.

Матурантите од трите средни училишта (околу 360) од општина Струмица, се приклучија кон меѓународната манифестација „Матурска парада 2009“. Матуранти од неколку европски држави танцуваа истовремено на градските плоштади.
© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544