Одржана работилница на тема „ Претставување на индикаторите за мерење на дискриминацијата на локално ниво“

На ден 14.10.2010 во Дом на АРМ се одржа работилница, организирана од страна на Хелсиншкиот комитет за човекови права на тема „Преставување на индикаторите за мерење на дискриминацијата на локално ниво“. На работилницата зедоа учество преставници од општините: Струмица, Василево и Босилово, невладини организации, основни и средни училишта, народниот правобранител и други. Предавач на работилницата беше г-дин Кочо Андоновски од Хелсиншкиот комитет за човекови права.

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544