Вести - Февруари 2012

Изјава на градоначалникот Зоран Заев за Струмичкиот Карневал 2012

Објавени резултатите од наградените маски на „Струмичкиот Карневал за 2012“

Организациониот одбор на Струмичкиот карневал денеска ги соопшти наградените маски од годинашното издание. Во категоријата, групна маска над 50 лица, 1. награда: маска број 802, носител: СОУ “Никола Карев, наслов: “Царството на пауните“. 2. награда: маска број 801, носител: ООУ “Гоце Делчев“ – Василево, наслов: “Бркотеш у кокошарнико“. 2. награда: маска број 805, носител: СОУ “Димитар Влахов“, наслов: “Струмички Ескими“.

Решение за свикување на педесет и втората седница на Советот на општина Струмица

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

Склучен договор за соработка помеѓу општина Струмица и општина Гроец од Полска

СТРУМИЧКИ КАРНЕВАЛ 2012

Струмички карневал 2012

ПРОГРАМА НА НАСТАНИ 2012

23.02. (четврток) 2012 год:
- Концерт под маски на музичкото училиште “Боро Џони“ - Центар за култура Струмица - 20 часот.
24.02. (петок) 2012 година:
- Свечено отварање на Струмичкиот карневал - 2012, со маскенбал и со избор на принц и принцеза на Карневалот 2012 – 21 часот.
25.02.(сабота) 2012 година:

Колумна на Градоначалникот Зоран Заев: Баждарење на терезијата

Каде е лоцирана линијата што ги разделува објективното и субјективното?  Можна ли е објективна субјективност или субјективна објективност? Ако не можеме да ја сотреме суетата која лежи во секој од нас, можеме ли барем да и отчитаме лекција дека не и се потребни фризирани перформанси?

Градоначалникот Зоран Заев во посета на Базел - Швајцаријa

Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев од 21 до 22 Февруари 2012 година  престојува во Базел, Швајцарија на Самитот за енергетика и финансирање на одржлива инфраструктура. Главна цел на овој самит е инвестирање во модерни градови, решавање на урбаните еколошки предизвици и енергетска безбедност на градовите.  Самитот за енергетика е во организација на Претседателот на Град Базел и Швајцарскиот секретарјат за економски работи (SECО).

Подготовките за „Струмичкиот Карневал“ привршуваат

На неколку дена предкарневалско празнување се приведуваат кон крај последните технички активности околу организацијата на најголемата манифестација во Струмица, традиционалниот “Струмички Карневал 2012“. Организациониот одбор имаше работна средба со фирмите и полицијата кои се задолжени околу техничкиот дел на главната Интернационална вечер на карневалот кој ќе се одржи во сабота на 25-ти февруари.

Страница 1 од 3

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544