Вести - Април 2014

Почнуваат уписите за учениците во прво одделение во општинските основни училишта

Одделението за образование при општина Струмица, согласно Законот за основно образование и Законот за просветна инспекција, ги известува сите родители дека во месец мај ќе се врши упис на ученици во прво одделение за учебната 2014/15 година во сите општински основни училишта.

Руралниот развој во Македонија ќе се најде пред институциите во Брисел

Теренската патувачка работилница – јакнење на капацитетите на заинтересираните страни од руралните средини и ЛЕАДЕР пристапот, денеска го посети центарот за развој на југоисточниот плански регион. На средбата што се одржа во домот на АРМ во Струмица, присуствуваше и градоначалникот Зоран Заев. Според него, ваквите работилници се прекрасна можност за споделување на одлични искуства за заедничката политика во земјоделството и руралниот развој.

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544