Вести - Јануари 2015

Граѓаните поднеле 260 барања за проценка на штетите од поплавите

Граѓаните од населените места Сачево, Муртино, Просениково и Дабиле кои се најпогодени од поплавите, досега доставиле вкупно 260 барања за проценка на предизвиканата штета. Најголем дел од барањата беа доставени во изминатите два дена во отворените канцеларии на месните заедници, а од денеска освен во канцеларијата во Муртино, барањата се примаат и во општина Струмица.

Во општинските основни и средни училишта и денеска се штрајкува

Во општинските основни и средни училишта и денеска продолжи штрајкот кој што го организира СОНК. Како и во минатата недела, наставниците дојдоа на своите работни места, но не ги извршуваа работните задачи. Штрајкот кој се одржува според упатствата на СОНК продолжи и во градинката „Детска радост“ и во библиотеката „Благој Јанков Мучето“.

КОНКУРС

Конкурс за ангажирање на 1 (еден) координатор за реализација на проектните активностиво Центарот на заедницата во општина Струмица (за испразнето место)

Решение за свикување дваесет и третата седница на Советот на општина Струмица

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

Општина Струмица и оваа година со финансиска поддршка за спортот

Исто како и минатите години, така и оваа, општина Струмица со буџетски пари ќе ги поддржи спортските клубови, академии и повеќе спортски манифестациии од општински, републички и меѓународен ранг. Во овој контекст е и Јавниот повик, кој општина Струмица го објави деновиве, а го упати до спортските здруженија и други правни лица од областа на спортот кои делуваат на територијата на општина Струмица.Пријава...

Во месните канцеларии во Сачево и Муртино и денеска се примаа барања за проценка на штетите

Канцелариите на месните заедници во населените места Муртино и Сачево и денеска беа отворени, а вработените во администрацијата на општина Струмица ги примаа барањата на граѓаните за проценка на штетите од поплавите.

Над 100 барања за проценка на штетите од поплавите поднесени во месните заедници

Општина Струмица по поплавите ја ангажираше општинската администрација и ги отвори канцелариите на месните заедници во најпогодените населени места, Сачево, Просениково, Муртино и Дабиле.

Општина Струмица со сите ресурси во служба на граѓаните по поплавите

Општина Струмица од синоќа е во мобилна состојба и со сите расположливи ресурси е во служба на граѓаните од населените места кои се погодени од поплавите. Веднаш по излевањето на водата од речните корита, службите излегоа на терен и во текот на ноќта и денеска интервенираат на најзагрозените места  и ги отстрануваат наносите. Претставници на општината ги посетија и граѓаните кои што претрпеа најголеми штети во домовите и обработливите земјоделски површини.

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544