Вести - Октомври 2016

Заев: Никој да не остане гладен, за тоа да се избориме!

По повод 16. Октомври, Меѓународниот ден на борба против гладот, денес во Домот на АРМ во Струмица, во организација на „Банка за храна“ и „Организацијата на жени“ од општина Струмица, се одржа хуманитарен настан во кој сто социјално ранливи семејства од општината добија пакети со прехрамбени продукти. Претседателката на Организацијата на жени, Ленче Христова, во своето воведно обраќање го истакна проблемот со

Одржан општинскиот натпревар „Млади библиотекари“

Денес, во организација на Локалната установа библиотека „Благој  Јанков Мучето“, се оджа 14. Општински натпревар на членови на секциите и клубовите „Млади библиотекари“, при основните училишта од општините Струмица, Василево и Ново Село.

Извршена замена на осветлувањето во центарот на Струмица

ЈП „Паркиралишта“  преку одделението за улично осветлување, во изминатиов период изврши замена на осветлувањето во централното градско подрачје.

Отворена изложба на ликовни творби во организација на домот за деца и млади „Благој Мучето“

Во рамките на одбележувањето на Детската недела кое што домот за деца и млади „Благој Мучето“ го започна на трети октомври, денеска, беше отворена изложба на ликовни творби создадени од учениците од основните училишта, а по распишаниот конкурс од Домот за деца и млади.

„НОВУС“ одржа работилница „Запознај ги твоите младински права“ поддржана од општина Струмица

Здружението на граѓани „НОВУС“, денеска, одржа работилница „Запознај ги твоите младински права“ која е дел од проектот поддржан од општина Струмица преку Програмата за поддршка на НВО секторот за 2016 година преку Програмата G1 за локален економски развој.

Промовирана Брошура за грантирани проекти од општина Струмица

Денеска во Центарот на заедницата на општина Струмица беше промовирана Брошура за грантирани проекти од општина Струмица за 2015 година. На промоцијата покрај претставници на Општината и центарот, присуствуваа и претставници на здруженијата кои што добиле финансиска помош од општина Струмица за реализирање на проекти за 2015 година.

Јавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево

Во рамките на реализацијата на проектот ,,Создавање на поволно деловно опкружување за економска одржливост на прекуграничниот регион Струмица - Кичево - Кукуш”- Бизнис Мрежа С-К-К (во понатамошниот текст - проект ,,Бизнис Мрежа С-К-К”), финансиран од Европската Унија преку ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција 2007-2013, општина Струмица, на ден 13.10.2016 година, објавува:

Екипата на Кочани прва на фудбалскиот турнир за девојки, а Ивана Василева од Тиверија А најдобар стрелец

Под покровителство на градоначалникот Зоран Заев и општина Струмица, во спортската сала на средното општинско училиште „Димитар Влахов“ се одржа 5-от фудбалски турнир за девојки. На турнирот учествуваа пет екипи кои по одиграните натпревари ги постигнаа следните резултати:

 

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544